Онлайн магазин

Дискусия в 'Бизнес Идеи', започната от cerebration, 27 Фев 2018.

 1. cerebration

  cerebration New Member

  Член от:
  26 Фев 2018
  Постове:
  1
  Харесвания:
  0
  Здравейте, на 20 години съм, но много искам да се занимавам с някакъв онлайн бизнес и въпреки, че не съм много голям смятам, че колкото по-рано се захвана с материята, толкова по-добре.

  Обмислям да започна да купувам някакви евтини стоки(доста често има на промоция) от Алиекспрес и да продавам в OLX, а впоследствие ако потръгне да отворя онлайн магазин - с помощта на редовна и таргетирана реклама мисля, че може да се получи. Взимаме предвид факта, че българите сме готови да си купуваме всякакви ненужни джаджи(джунджурии), които има на страшна безценица в Алиекспрес.

  От друга страна ме спира мисълта, че не откривам топлата вода и има страшно много хора, което вече го правят това нещо и едва ли не цялата ниша е заета. Вие какво мислите?

  Съвети?Мнения?Критики?
   
  #1
 2. bgrgroup

  bgrgroup New Member

  Член от:
  4 Юни 2018
  Постове:
  19
  Харесвания:
  6
  Прав си, че вече много хора го правят. И най-важното много хора го правят на едро.
  Ако имаш излишни пари за затваряне и можеш да вкарваш евтини боклуци на едро, с палета - давай.
  Иначе не си струва нито инвестицията нито загубата на време.
  Абе като цяло минусите са повече от плюсовете. И изобщо ако има плюс то ще е в някой идеален случай.

  Едно решение за теб би било да поддържаш някой вече работещ онлайн магазин - срещу твърдо заплащане или срещу процент от продажбите.
  Друг вариант е да препродаваш нечия стока през твой сайт и да печелиш от процент.

  Ако искаш да препродаваш в сайтове като в OLX по-добре се насочи към някой за чужбина като ebay. Намери "уникална" или поне малко популярна, но атрактивна българска стока и препродавай. Там шанса да спечелиш е по-голям от колкото в OLX.

  Това с таргетираната реклама е добре, но нали знаеш че струва пари. Според мен трябва да мислиш и за името/марката, която искаш да изградиш. Ако е за бърза печалба - давай пари и може и да си ги върнеш от продажби. Ако обаче държиш на името си и искаш да развиеш дългосрочен бизнес освен пари за реклама, ще се стремиш да продаваш и качествени и полезни неща, като по този начин ще спечелиш доверието на повече клиенти. А инвестицията в доверието на клиентите е по-ценно от платената реклама и по-дългосрочно.

  Каквото и да избереш - пожелавам ти успех.
   
  #2
 3. Viktor Arsov

  Viktor Arsov Member

  Член от:
  20 Сеп 2018
  Постове:
  57
  Харесвания:
  1
  Здравей, намери ли си нишата или първото бизнес начинание?
   
  #3
 4. bizrom

  bizrom New Member

  Член от:
  19 Мар 2019
  Постове:
  2
  Харесвания:
  0
  Здравейте,
  Аз също дълго съм се чудил дали в днешно време си заслужава да правиш онлайн магазин. Е, то сигурно си заслужава, обаче мисълта ми е, че конкуренцията е много жестока и май-май почти всяка ниша е пренаситена с продавачи.

  В чужбина, както е написал потребителят по-горе може би нещата се случват повече, защото в сайтове като ebay влизат хора от цял свят. Другото което е чужденците, при техните заплати не подбират много-много цените на продуктите, за разлика от нас. Ние ще преровим целия интернет, за да открием продукта на малко по-тънка цена...
  Та в този ред на мисли - има ли ниша, в която може да се вредиш сред сайтове като eMAG и техните промоции ( във firmsinfo.com са описали част от тях ) и разни други, които изкъртват с реклама.
  Другият вариант е да мъчиш да препродаваш във вече добре познати сайтове като OLX и еМАГ срещу съответната комисионна, обаче трябва доставчикът ти да дава продуктите на мноооого ниска цена.
   
  #4
  Последна редакция: 28 Мар 2019
 5. MyLead

  MyLead New Member

  Член от:
  27 Май 2020
  Постове:
  15
  Харесвания:
  0
  Здравейте, @cerebration,

  Опитвал ли сте някога да работите въз основа на афилиейт маркетинг? С промотирането на продукти/услуги чрез афилиейт маркетинг не е нужно да закупувате стоки, да ги складирате и да се грижите за тяхната доставка.
  Афилиейт маркетинга се основава на промотиране на продукти/услуги на световноизвестни рекламодатели чрез афилиейт линкове.

  Как можете да промотирате партньорските програми?
  Най-лесните начини за промотиране на афилиейт програми е създаването на фейсбук страница, където можете да поствате публикации на теми, които харесвате и да вмъквате в тях линкове на избраните от Вас програми, които кореспондират с темата на Вашата фейсбук страница. Когато Ваш получател направи покупка посредством Вашата препоръка, Вие получате комисионна.
  Можете също така да създадете собсвен блог, уебстраница или канал в Youtube и в тях да вмъквате афилиейт линкове. Начините за промотиране на афилиейт програми са безкрайни и зависят само от Вашата креативност!

  Поздрави,
  MyLead
   
  #5

Сподели Страницата