първи стъпки в сладкарството

Дискусия в 'Стартиране на Бизнес', започната от bullmaydie, 15 Авг 2018.

 1. bullmaydie

  bullmaydie New Member

  Член от:
  15 Авг 2018
  Постове:
  2
  Харесвания:
  0
  здравейте ,предстои ми отваряне на заведение тип кафе-сладкарница. имам желание да пробвам ,но нямам опит в тази сфера .относно изисквания лесно се намират в интернет ,имам познати които ще помагат ,както и сладкар.Притеснява ме бизнес плана и организацията(по скоро липсата на такъв)
  моля за съвет към кого мога да се обърна за първи стъпки в новия бизнес
   
  #1
 2. gogogo

  gogogo Member

  Член от:
  11 Юли 2018
  Постове:
  51
  Харесвания:
  10
  Нямаш нужда от бизнес план, ако ще откриваш безименна сладкарница. Ако искаш да развиваш бранд, обаче, то също така по-добре е първо да започнеш с безименна сладкарница, за да натрупаш първоначално опит и по-важното да разбереш дали наистина това начинание те влече. След това вече почва сложното, но това ще стане вероятно най-рано около половин година след като вече си започнал да развиваш дейността.

  Между временно някой с интереси в сладкарството може да се обади в темата, за да даде и по-професионално съвети. Лично моят досег със сладкарството се изчерпва с рождените дни в семейството. Тогава правя специална торта с почти напълно натурални продукти (мляко, масло, бишкоти, брашно, захар, какао) без обичайното нездравословно кокосово масло, с което масово се злоупотребява във всички видове сладки.
   
  #2
 3. Viktor Arsov

  Viktor Arsov Member

  Член от:
  20 Сеп 2018
  Постове:
  47
  Харесвания:
  1
  Здравейте, престрашихте ли се да направите първата стъпка? Споделете как върви проекта.
   
  #3
 4. bullmaydie

  bullmaydie New Member

  Член от:
  15 Авг 2018
  Постове:
  2
  Харесвания:
  0
  Здравейте, първата стъпка е направена отдавна. Чакаме скоро довършване на сградата ,но тъй като липсва все още инфраструктура наоколо,ще изчакам близо година до довършване на пътя и парка от общината.
   
  #4
 5. dworkd16

  dworkd16 New Member

  Член от:
  7 Дек 2017
  Постове:
  6
  Харесвания:
  0
  Ако разполагате с някаква сума настрана за малко по-сериозна инвестиция, помислете за маркетингови услуги, свързани с изграждане на цялостна маркетингова стратегия на обекта. Не пренебрегвайте и бизнес плана, ако имате собствени познания, бихте могли и сами да се справите с него с помощта на няколко наръчника. В противен случай и особено ако обмислята кандидатстване за финансиране, професионалните услуги пак са подходящ вариант.
   
  #5
 6. АТАНАС ///

  АТАНАС /// New Member

  Член от:
  13 Ное 2018
  Постове:
  1
  Харесвания:
  0
  Здравейте!Имам желанието да направя кафене със сладкарска работилничка с производство и продажба на сладкиши на място.Имам изкаран курс за сладкар и получих удостоверение за придобита професионална квалификация образец 3-37 на МОН а не свидетелство за професионална квалификация 3-54 на МОН. Въпросът ми е някой знае ли дали мога да правя сладките само със издаденото ми удостоверение или е нужно свидетелство за професионална квалификация.Благодаря ви предварително!
   
  #6

Сподели Страницата