Съживяване на бизнес форум.

Дискусия в 'Бизнес Идеи', започната от gogogo, 1 Фев 2020.

 1. gogogo

  gogogo Member

  Член от:
  11 Юли 2018
  Постове:
  86
  Харесвания:
  12
  Имам конкретна идея как този форум тук може да бъде съживен. В момента определено не може да се говори за присъстваща във форума общност от хора. Случайните посетители ползват форума основно като място за собствена реклама или с цел SEO оптимизация. И двете дейности са слабо полезни за потребителите. Това, че се усеща някаква слаба търговия не е достатъчно. Това все пак е форум и обсъжданията на теми са основната цел, която трябва да се осъществява.
   
  #1
 2. x2onew

  x2onew New Member

  Член от:
  3 Юли 2019
  Постове:
  9
  Харесвания:
  0
  ами казвай:)
   
  #2
 3. gogogo

  gogogo Member

  Член от:
  11 Юли 2018
  Постове:
  86
  Харесвания:
  12
  Ами казвам...

  За да се съживи форумът са необходими три неща: известност, сериозност и полезност. Аргументите за това са повече от очевидни:
  1. Известност. Повече от ясно е, че ако не си чувал за даден сайт, тогава повече от ясно е, че ти никога няма да го посещаваш и да се интересуваш от него.
  2. Сериозност. Наистина в интернет непрекъснато се появяват всякакви неща и също толкова бързо изчезват. Много хора се опитват с малко работа да постигнат големи резултати. Посетителите на сайтове са наясно с това и затова всеки сайт, колкото и да впечатлява в началото винаги е под въпрос дали ще съществува дори следващата година и ако го има дали все още нещата ще врат и кипят както се казва.
  3. Полезност. Ясно е, че човек посещава даден сайт поради дадена причина. Може от любопитство да влиза тук-таме, но мястото в което той би се задържал за дълго време трябва определено му трябва за нещо конкретно.

  Посочените по-горе характеристики е смислено да бъдат постигани последователно! Никой не мисли даден сайт за сериозен, ако току що се е появил. Причината е представена в точка 2 - защото много интернет проекти имат само пик на активност и след това или изчезват или остават като безжизнено тяло от което николко или много малко хора се интересуват. Затова първи етап в съживяването на сайта трябва да е точно това:
  1. Масово агитиране за ползване на сайта.
  Само чрез горната инициатива сайтът може да постигне нужната му известност. Тук нямам никакви трикове и специални механизми които да следваме. Трябват ни просто всевъзможен вид реклами.

  След представената по-горе инициатива сайтът ще стане известен, но за много кратко. Тези, които влизат в него няма да се задържат в него, защото реално за какво ще им трябва той. Но описаното е желан ефект, а не провал, както ще разберем в момента в който трябва да атакуваме втората цел:

  2. Множество инициативи да полезни дейности в сайта.
  На това етап вече целта е постигането на споменатата най-горе "сериозност" на сайта. Етапът е добре да започне общо взето след приключване на първи етап, т. е. когато хората са научили за сайта, след това се посидели малко в него и накрая масово са го напуснали.

  Защо трябва да чакаме хората да го напускат, а да не покажем сериозното си отношение веднага? Отново причината се крие в точката според която хората не вярват на новопоявили се сайтове, т. е. не мислят, че последните ще изкарат и година, без при това да се провалят. Сайтът трябва покаже сериозна творческа активност в продължение на година, като през това време посетителите му най-добре е да са много малка група от останали при "зарибяването" ентусиасти.

  Този етап се нуждае от нестандартни творчески начинания и именно техния вид и същност, както и усърдието на реализирането им е важен параметър. Това е нещо за което както споменах имам конкретна идея. Останалото описано тук е общо взето обща теория, която всеки би описал, ако малко се замисли.

  Този втори етап завършва след около година след започване с нов процес по полуляризиране на сайта, като вече се набляга не на неговото наличие както при първи етап, а на конкретните дейности които са извършени.

  Третият етап е:
  3. Показване на смислени дейности. Тук вече говори не за структурата на сайта и грижата за самия него, а за това с което самият сайт е полезен. Например един бизнес форум е полезен, ако с негова помощ много хора започнат да реализират собствен бизнес.

  Полезната дейност е представена като вид демонстрации при които се показва как даден човек или проект със сериозна идея се реализира и носи да го наречем дивиденти.

  Представената по-горе дейност не е изобщо хубаво да се стартира по-рано поради една елементарна причина. В един празен сайт или такъв който не е доказал своята стабилност във времето всеки сериозен проект се възприема от околните като несериозен такъв. Наистина кой сериозен човек със сериозна идея би залагал на такъв съмнителен интернет ресурс? Ако сайтът е постигнал първите две харатеристики, т. е. е известен и сериозен, тогава вече няма проблем сериозните проекти да се опитат да ползват услугите му.

  И в този трети етап имам конкретни проекти, които смятам да представя по подобаващ начин. Всъщност това е единствената ми изгода от това biznesforum.bg да се съживи. Планирам с негова помощ да стартирам мои проекти, които няма как да тръгнат по други места. Това е важно уточнение, защото да стане ясно от сега, че аз бих съдействал за начинанието, но това е ако все пак той започне да следва някакъв стойностен план за оздравяване (не е нужно да е точно описания по-горе от мен, но все пак в крайна сметка трябва да е подходящ за постигането на моите цели, които естествено не са в ущърб, а в полза и за самия форум тук).
   
  #3
 4. РФР

  РФР New Member

  Член от:
  5 Май 2018
  Постове:
  29
  Харесвания:
  0
  Не е лошо да се ползва и https , че така само от URL-то лъха на несериозност. Има безплатни сертификати - letsencrypt.
   
  #4
 5. gogogo

  gogogo Member

  Член от:
  11 Юли 2018
  Постове:
  86
  Харесвания:
  12
  Това https по-скоро носи проблеми, отколкото да е някакво предимство! Грешки като "ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH" или "ERR_SPDY_INADEQUATE_TRANSPORT_SECURITY" правят така, че множество сайтове да не ми се отварят. Естествено с помощта на "адаптиращо уеб" прокси са видими, но пак работят понякога ограничено.

  За какво ти е ssl, след като тук във форума почти всичко си е видимо от всички. Има някакви лични съобщения в които също едва ли има нещо толкова секретно (тази съобщения само между непознати се ползват и така едва ли има предаване на нещо ценно, като номера на банкови сметки).
   
  #5
 6. РФР

  РФР New Member

  Член от:
  5 Май 2018
  Постове:
  29
  Харесвания:
  0
  Например паролите са видими. До сега не бях чувал теорията, че сертификатите носят повеч проблеми , отколкот предимства. Няма един сериозен сайт на света без сертификат. Да нямаш сертификат, но да имаш аутентикация е повече от несериозно. Намирисва на гаражен сайт. Искате да го възраждате - ето ви обратна връзка. Аз това забелязвам.
   
  #6
: форум

Сподели Страницата