Платформа peer-to-peer търси партньори

Дискусия в 'Партньорство, Спонсорство и Инвестиране', започната от BabyfaceBob, 9 Юни 2020.

 1. BabyfaceBob

  BabyfaceBob New Member

  Член от:
  8 Юни 2020
  Постове:
  3
  Харесвания:
  0
  Здравейте,

  през Май.2020 г. стартирахме платформа за отдаване под наем и наемане на кемпери и каравани (Къмпинг ППС) на принципа на споделената икономика.

  Във връзка с разширяване на портфолиото от допълнителни услуги към клиентите, търся търговци (Доставчици) с онлайн присъствие на пазара в ниши, определени от пазарния ни сегмент "Наемодатели":

  - авто - търговия с акумулатори - стартови, тягови;
  - авто - търговия с авточасти - за леки МПС и бусове до 3,5t;
  - хоби - специализирано оборудване за Къмпинг ППС, включително втора употреба.

  За райони, различни от София, се интересувам от Доставчици на преки услуги към клиента по :

  - почистване на кемпери и каравани на място, при клиента;
  - ремонтни дейности по двигател, ходова част;
  - ремонтни дейности по караванния отсек ( хотелската част ) на Къмпинг ППС.

  Принципът на работа е основан на дропшипинга, но без придобиване на стоката от Платформата. През популяризирана система в Платформата, Клиентите се интересуват от съответната комуникирана стока/услуга. След което подготвяме съвместна оферта на база на познанието на Платформата за нуждите и досегашното поведение на Клиента, както и очаквания на Доставчика. Този доставчик реализира офертата по определената цена, при условията и с качеството, което е договорил с Платформата. Платформата издава фактура за комисион по посредничество.

  При преките услуги, Доставчикът е подизпълнител. Плаща се по банков път срещу фактура преди извършване на услугата.

  Платформата събира информация за степента на удоволетвореност на клиента, дава обратна връзка на Доставчика, може да извърши обстоятелствена проверка с ресурсите, с които разполага, по смисъла на Договора й с клиента, по който Доставчикът не е страна.

  Прилагам информативен файл. Взаимоотношенията изискват подходящо равнище на доверие, своевременна комуникация и стегнат договор за изпълнение, който защитава усилията ни да спечелим и поддръжаме доверието на клиентите в бранда ни.

  Оставам насреща за предложения.

  Поздрав,

  P.s. Системата тук не ми позволява да кача подготвената таблица за илюстрация на взаимоотношенията. Моля, който проявява интерес, да ми пише - ще му изпратя файла за преглед.
   
  #1
 2. gogogo

  gogogo Member

  Член от:
  11 Юли 2018
  Постове:
  105
  Харесвания:
  16
  Доколкото разбирам вие не сте притежател на караваните и кемперите. А защо не се включите и в това начинание? Така можете да регулирате горе-долу цените, защото иначе очаквайте бързо загубване на клиенти. Примерно намери клиента услуга за 20 лева и е доволен. Следващия път минималната достъпна услуга е примерно 80 лева и той естествено е да изостави сайта ви (вероятно за винаги). Хората обичат сигурното, а не да се пазарят като цигани...
  Аз ако съм достатъчно богат и ви взема на мушката както се казва, то точно така се прави. Купувам доста каравани и ги пускам на ниски цени. Всичките ви досегашни даващи под наем се оказват с много по-високи цени и така те се отказват (от сайта ви). След време изтеглям всичките си каравани от системата ви и в нея остава ... нищо.
   
  #2
 3. BabyfaceBob

  BabyfaceBob New Member

  Член от:
  8 Юни 2020
  Постове:
  3
  Харесвания:
  0
  Здравейте, благодаря за отговора. Бизнес моделът е адаптиран за българския пазар и работи отлично в Централна, Западна Европа и САЩ. Класически представител има и на нашия туристически пазар за кратковременно настанявяне. Моля, запознайте се в детайли с колаборативната икономика.
  Поздрави!
   
  #3
 4. gogogo

  gogogo Member

  Член от:
  11 Юли 2018
  Постове:
  105
  Харесвания:
  16
  Нали не се сравнявате с airbnb? Не само съм запознат с колаборативната икономика, но и имах такъв проект преди време (в доста по-различна област от вашата). Приключи по описаната от мен по-горе схема, а иначе в началото вървеше наистина идеално проекта. Така, че не се заблуждавайте - има ви, защото никой не ви е взел на мушката. Казвам ви, че трябва да се подсигурите с ваш собствен инвентар, за да можете да реагирате на подобни неприятни атаки, но вие ако искате не ме слушайте. Когато вече си изградите име, тогава вече подобно нещо няма да ви е нужно, както не е нужно на airbnb например.
   
  #4
 5. BabyfaceBob

  BabyfaceBob New Member

  Член от:
  8 Юни 2020
  Постове:
  3
  Харесвания:
  0
  Здравейте отново, благодаря за мнението. Не се съмнявам в компетентността ви. Осланям се на ноу хау, придобито по бизнес път и, разбира се, на незаменимите в онлайн пърформънса дигитални маркетолози. Ще съм благодарен на предложения по същество. С пожелания за успешен ден!
   
  #5
 6. levi

  levi New Member

  Член от:
  17 Юни 2020
  Постове:
  5
  Харесвания:
  0
  Do you need financing for your business and investment projects.
  Contact the investor for more information.
  Email: levii.oren71@gmail.com
   
  #6
: peer-to-peer

Сподели Страницата