Мога ли да продавам в aliexpress?

Дискусия в 'Съвети и Идеи за Дребния Бизнес', започната от miss_sixty, 31 Окт 2015.

 1. miss_sixty

  miss_sixty Member

  Член от:
  29 Сеп 2015
  Постове:
  48
  Харесвания:
  0
  Здравейте. Понеже често се натъквам на този сайт и казват, че е китайският ebay, интересува ме дали мога да продавам мои продукти? И всъщност дали наистина е като ebay, защото в ибей продавам без проблем, но за алиекспрес не съм чувала да продават хората... Някой да знае нещо по въпроса?
   
  #1
 2. danko

  danko Member

  Член от:
  29 Сеп 2015
  Постове:
  48
  Харесвания:
  0
  Пазарувал съм доста от този сайт, но досега не съм видял такава функция. Повечето им продавачи са си директно от Китай, така че едва ли...
   
  #2
 3. niki999

  niki999 Member

  Член от:
  29 Сеп 2015
  Постове:
  45
  Харесвания:
  0
  Не можеш да продаваш, а и защо да го правиш? За да продаваш, трябва да имаш големи бройки, а дали ще смогваш да правиш и безплатни доставки? Насочи се към eBay, шансовете са ти мнооого по-големи.
   
  #3
 4. Denis Mustafov

  Denis Mustafov New Member

  Член от:
  31 Дек 2016
  Постове:
  24
  Харесвания:
  0
  Предполагам трябва да се свържеш с тях, както и за DHgate. Може да продаваш в Alibaba. Ако си производител може да продавш все пак това още един канал да се генерират продажби.
   
  #4
 5. Maverick

  Maverick Member

  Член от:
  27 Юни 2015
  Постове:
  472
  Харесвания:
  18
  Защо пък да не може да продаваш там. Естествено, че може. Нали сайта се издържа от такива като теб. Трябва да са луди да ти забранят.
  Разликата е в условията. В алито няма пейпал и протекцията на купувачите е по-голяма.
   
  #5
 6. beautyFear

  beautyFear DO YOUR BEST TODAY
  Екип 3mart

  Член от:
  22 Юли 2015
  Постове:
  688
  Харесвания:
  31
  Аз пък липсата на пейпал го считам за недостатък. Не използвам кредитни/дебитни карти. Всякакъв вид покупки са ми от сайтове с разрешен пейпал и не съм имал никакви проблеми.
   
  #6
 7. Maverick

  Maverick Member

  Член от:
  27 Юни 2015
  Постове:
  472
  Харесвания:
  18
  И аз така мислих в началото, обаче опита показва, че пейпал може много лесно да бъде манипулиран. При това и от двете стани. Докато при алито съдника е самия сайт. И при положение, че е страна пряко свързана с този бизнес би взема по-справедливо решение. Докато при пейпал нещата са по-различни.
   
  #7
 8. Snej K

  Snej K New Member

  Член от:
  23 Ное 2017
  Постове:
  7
  Харесвания:
  0
  Аз съм безкрайно доволна от Алиекспрес - имаха намерение да преместят склада си в Пловдив, но за съжаление се отказаха и склада е в Германия. До колкото ми е известно можете да изпратите стоката си директно до склада и те да се грижат за доставките или Вие сами да се ангажирате с това. Пазарът е огромен, но затова и конкуренцията е такава. Иначе създаването на магазин в сайта е съвсем лесно. Успех
   
  #8
 9. bizrom

  bizrom New Member

  Член от:
  19 Мар 2019
  Постове:
  2
  Харесвания:
  0
  Тъй като и аз отдавна се чудих дали е възможно не аз, а изобщо някой, който не е Китаец да продава неща в Алиекспрес, доста се рових насам - натам, за да открия каквато и да било информация. Е, открих подробно описана статия за Aliexpress във Firmsinfo , от която ми стана ясно, че платформата е така измислена първоначално от г-н Джак Ма, че да могат Китайците да си пласират стоката навсякъде по Света. Т.е. основната идея е била изцяло износ.
  Обаче наскоро открих 2 новини: Едната е, че вече г-н Ма се е пенсионирал и вече не се знае на къде ще поеме ръководството :) Другата е, че вече много им се иска да се конкурират с Amazon и затова вече щели да разрешават и чуждестранни продавачи да продават стоката си в Алиекспрес.
  Така или иначе като гледам какви ниски цени дават на продуктите, едва ли стока, изнесена от България може да хване изобщо ред.
   
  #9
: aliexpress, ebay

Сподели Страницата