Мнения за SuperHosting?

Дискусия в 'Хостинг и Домейни', започната от bgdesigner, 26 Сеп 2015.

 1. bgdesigner

  bgdesigner New Member

  Член от:
  29 Мар 2015
  Постове:
  6
  Харесвания:
  0
  Здравейте колеги,

  Мисля да си закупя хостинг от SuperHosting, но първо искам да събера мнения от колеги, които вече имат опит с компанията. Коректни ли са? Сърварите им добри ли са? Някой може ли да каже какъв downtime период са имали ( ако въобще са имали). Също ме интересува ако някой е правил ping тестове и е сравнявал SuperHosting с други бг хостинг компании.

  Благодаря ви предварително.
   
  #1
 2. pa4o

  pa4o New Member

  Член от:
  23 Мар 2015
  Постове:
  28
  Харесвания:
  4
  Колеги искам да споделя моя опит с хостинга на SuperHosting. Като начало ще кажа - собственият сайт на SuperHosting - SuperHosting.bg зарежда по половин час.... какво остава за сайтовете качени на техните сървъри.??? Когато се логна в админ панела им ми отнема 10 минути докато свърша нещо, защото постоянно се върти кръгчето на браузъра...и това ако не е жалка работа. Както и да е, да мина на опита ми с техния хостинг. Първо да вметна - никога не съм искал да бъде техен клиент. Бях клинет на HostBulgaria дълги години (уникална хостинг фирма беше), но SuperHosting ги купиха и ми преместиха хостинга без да ме питат искам или не. И тук започнаха мъките. Първо FTP-то стана около 100 пъти по-бавно. Преди един сайт го свалях за 5 мин. през FTP, а сега ми отнема по 1 -2 часа. Свързах се със support-а многократно и те така и нищо не направиха. Обясняваха ми как сървъра бил в САЩ....бла,блааа. Ами то и преди когато бях на HostBulgaria сървъра беше в САЩ, но свалях 100 пъти по-бързо??? Истината е, че хората които работят в тая фирма хал хабер си нямат от това как се менажират сървъри. За сметка на това маркетинг отдела им е добър и тази счупена фирма постоянно се разраства.... Другия проблем, който имам с тях е, че без да ме питат прехвърлиха сайтовете ми от http:// на https:// . За хората, които не са много запознати с това, ще кажа само, че това нещо може да ти унищожи сайта в Google, защото сайтът ще се достъпва едновременно от http:// и https:// и в очите на Google има 2 версии на едно и също съдържание и въпросният сайт започва да "страда" (както впрочем се случи и с един мой сайт). Накратко - техническият отдел на SuperHosting не знаят къде се намират и горещо ви препоръчвам да потърсите друг хостинг преди да стане положението зле, както в моя случай.
   
  #2
 3. Dinev

  Dinev New Member

  Член от:
  23 Юни 2020
  Постове:
  2
  Харесвания:
  0
  Здрасти, аз ги ползвам и в момента и съм доволен. Сайтът може да зарежда бавно поради други причини. Seo оптимизацията може да не е на високо ниво и да се налага сървъра да зарежда много заявки, което да бави сайта. Не ви познавам, но пробвайте да се обърнеш към фирма за оптимизация, за да видят дали може да помогнат за скоростта.
  Относно http и https има нещо наречено canonical links. Може да настроите как да зарежда според вашето желание. Разбира се не съм им адвокат, всеки има право да не е доволен от някого, затова само споделям.
  Напишете в google seositecheckup и проверете сайтът си как е със SEO -то
   
  #3
 4. 1cam

  1cam New Member

  Член от:
  18 Юни 2020
  Постове:
  5
  Харесвания:
  0
  Абе Dinev,

  Връзката между "seo оптимизация" и "да се налага сървъра да зарежда много заявки" е ама толкова налична, колкото връзката в една култова реплика от български филм: "Аз съм късоглед и пея в хора". Между понятията "seo оптимизация" и просто "оптимизация" няма ама нищо общо. Първото означава да модифицираш текста на страницата, за да може Google да разбере по-лесно и по-точно какво е представяното вътре съдържание (seo = search engine optimization). Вторият термин е комплексно понятие, което се свързва не с модификация на съдържанието, а с подобрения в софтуера, който го движи. Това включва и оптимизиране на обръщенията към базата данни, т. е. е споменатото от теб "да се налага сървъра да зарежда много заявки".

  Всъщност едва ли сайтът на SuperHosting е зле оптимизиран, както предполагаш. По-вероятната причина е наличието на много малко хардуер, който им движи нещата. А последното го правят, за да минават тънко, т. е. да нямат големи разходи и за ток и за закупуване на „желязо“. Това е все едно да предположиш, че такситата на дадена фирма се движат много бавно, защото чакаш много време докато ти дойде такси след като го поръчаш. Всъщност може би причината е, че въпросната фирма на таксита с 3 броя обслужва цяла София и така ти трябва да изчакаш не да ти дойде таксито, а първо да приключи с обслужването на предишния клиент.

  Аз и към мнението на pa4o имам забележка. Все пак сме след 2019 година и едва ли вече Google се бърка за двойно съдържание от http и https. Проблемът е, обаче, в това, че някои протоколи на https не вървят с по-стари браузъри. А освен това http е протокол, който може понякога да е полезен при комуникация с мобилни устройства, които нямат сложност, за да криптират с https. Автоматичното му премахване и замяна с криптиран такъв не е никак добра практика като цяло.
   
  #4
 5. Dinev

  Dinev New Member

  Член от:
  23 Юни 2020
  Постове:
  2
  Харесвания:
  0
  Добре, явно си запознат. Пак ти казвам, аз съм доволен, сайта зарежда бързо. Направил съм си опримизацията, сео и всичко което трябва инсайта лети. Успех с твоя
   
  #5
: SuperHosting

Сподели Страницата