Конфликт на интереси

Дискусия в 'Дропшипинг', започната от Helikaon, 10 Сеп 2018.

 1. Helikaon

  Helikaon New Member

  Член от:
  10 Сеп 2018
  Постове:
  1
  Харесвания:
  0
  Здравейте,

  Имам идея за започването на дропшипинг онлайн магазин, но идеята е малко странна и имам някои притеснения, за това бих искал малко мнения по въпроса.

  Работя във фирма която се занимава с изграждане, проектиране и търговия на системи и компоненти свързани с тях (за момента не искам да конкретизирам какви точно системи). Търговската част на фирмата е една от силните страни. Става въпрос за чиста продажба на материали, необвързано с услуги като проектирането и изгражндането на цялостни системи. Разполага с сериозен склад и доста дистрибутури в България (фирмата е българска). Има и сайт с онлайн магазин, но не е силно развит.
  Аз работя като инженер проектант в тази фирма и се занимавам с проектирането на системите и съставяне на оферти по тях. Не се занимавам с търговията и магазина макар и самите проекти да са свързани с търговската дейност. Въпросът ми е дали ако си направя онлайн магазин на принципа на дропшипинга свързан със стоките които продава фирмата, в която работя би имало конфликт на интереси. Бих искал да бъда като онлайн дистрибутор и мисля, че това не е лошо за политиката на фирмата, която така или иначе има множество дистрибутури. Но преди да го обсъдя със управителите бих искал да разбера дали подобна идея е добра и осъществима.

  Ще се радвам на всякакви мнения по въпроса!
   
  #1
 2. gogogo

  gogogo Member

  Член от:
  11 Юли 2018
  Постове:
  82
  Харесвания:
  12
  Какъв конфликт на интереси виждаш, след като не правиш нищо зад гърба на фирмата и дори очакваш тяхното одобрение?
   
  #2
 3. Вагнер

  Вагнер New Member

  Член от:
  15 Май 2018
  Постове:
  10
  Харесвания:
  0
  Конфликт на интереси може да има, ако в трудовия договор, който си подписал има някаква клауза, която забранява да се занимаваш с подобен тип работа, докато си част от дадената компания. Иначе, никой не може да ти даде точен отговор на това дали идеята е добра, трябва да я тестваш и това е.
   
  #3

Сподели Страницата