Искам да препродавам стоки от Aliexpress

Дискусия в 'Основен Бизнес Форум', започната от Борис Велчев, 11 Яну 2020.

 1. Борис Велчев

  Член от:
  11 Яну 2020
  Постове:
  1
  Харесвания:
  0
  Здравейте, приятели.
  Решил съм да започна да си изкарвам допълнителни пари и имам някои идеи в главата, но тъй като нямам опит с тези неща, реших да се посъветвам с вас :D
  Една от идеите ми е да купувам телефони от Алиекспрес и да ги продавам в България чрез Facebook Marketplace и OLX. Ако има хора, които препродават разни неща от китайски сайтове да ми кажат как се случва и има ли печалба от цялата работа.
   
  #1
  • Optimistic Optimistic x 1
 2. BabyBuffet

  BabyBuffet New Member

  Член от:
  20 Яну 2020
  Постове:
  7
  Харесвания:
  1
  Привет! Аз съм продавал обувки от Aliexpress преди няколко години в OLX и проблемите, които срещнах бяха следните:

  1. Често доставките от Китай отнемат много време да пристигнат в България (ако е с техните държавни пощи около месец, по принцип има вариант и за DHL, но мисля, че оскъпява процеса с около 30$)
  2. Над определена сума всичко се проверява на митница и там могат да те забавят с още поне 1 седмица.
  3. Има хора, които следят какво се продава в OLX и ако забележат, че нещо върви започват и те да търсят откъде могат да го внасят. В рамките на 2 месеца вече беше пълно със същите обувки, които аз продавах и това много свали цената и евентуално уби печалбата ми.

  Предимства:
  1. Аз лично продавах Yeezy Boost (серията на Kanye West) и по това време нямаше много налични в България. В рамките на няколко месеца имах добри печалби, но както споменах по-горе бързо се напълни OLX с други такива.

  Надявам се да съм помогнал. :)
   
  #2
  • Like Like x 1
 3. daweb.top

  daweb.top Member

  Член от:
  3 Ное 2018
  Постове:
  55
  Харесвания:
  1
  Младеж и аз, като BabyBuffet правех, но със друг вид стока. Бях първия, абсолютно първия и единствен човек който внасяше китайски часовници телефони и смарт часовници телефони със вграден андроид ( не ония дето се връзват с телефона през блутут и т.н. ), едновременно с това вкарвах и евтини PC аксесоари, като мишки, блутуут, wifi карти, клавиатури и всекви джаджи от тоя род. Първия съм и дето вкарах евтините китайски dvd със навигация с двоен дин за автомобили на цени от 400 лв. Тогава в България имаше само скъпи, най-евтиното беше по 1500 лв., което и ме подтикна да търся и да започна да внасям. Разцепих цените яко, защото нямаше кой още да продава точн отези евтини артикули, вървяха като топъл хляб заедно с часовниците телефони... Минаха долу горе 2 години, всичко ок и изведнъж стотици хорийца със солидни пачки направиха онлайн магазини, други незаконно вкарваха и продаваха....... И край, до там беше, защото аз нямах възможността да вкарвам количеството което те вкарваха в България.
  П.П. Аз проблем с доставките нямах, защото поръчвах да имам в наличност, а не да чакам поръчка и тогава и аз да поръчам от алито, което съм имал налично само това продавах.
  Познавах един той вкарваше по няколко контейнера стока, а той ми разправяше колко като него има.....
  Та... относно китайските телефони.... БРАТ ми то е пълно бре!
  Т.е. не се захващай, нямаш парите за да си пробиеш път на пазара и да продаваш достатъчно че да печелиш и държиш фронта.
  На много такива ентусиасти като теб дето викаха " за страничен доход " или " малко бизнесче " им направих онлайн магазини и т.н., предупредих ги че ако нямат пари и акъл за тая работа ще сгънат много бързо........ и и така се случи.
   
  #3
  Последна редакция: 16 Фев 2020

Сподели Страницата