Искам да препродавам стоки от Aliexpress

Дискусия в 'Основен Бизнес Форум', започната от Борис Велчев, 11 Яну 2020.

 1. Борис Велчев

  Член от:
  11 Яну 2020
  Постове:
  1
  Харесвания:
  0
  Здравейте, приятели.
  Решил съм да започна да си изкарвам допълнителни пари и имам някои идеи в главата, но тъй като нямам опит с тези неща, реших да се посъветвам с вас :D
  Една от идеите ми е да купувам телефони от Алиекспрес и да ги продавам в България чрез Facebook Marketplace и OLX. Ако има хора, които препродават разни неща от китайски сайтове да ми кажат как се случва и има ли печалба от цялата работа.
   
  #1
 2. BabyBuffet

  BabyBuffet New Member

  Член от:
  Днес
  Постове:
  2
  Харесвания:
  0
  Привет! Аз съм продавал обувки от Aliexpress преди няколко години в OLX и проблемите, които срещнах бяха следните:

  1. Често доставките от Китай отнемат много време да пристигнат в България (ако е с техните държавни пощи около месец, по принцип има вариант и за DHL, но мисля, че оскъпява процеса с около 30$)
  2. Над определена сума всичко се проверява на митница и там могат да те забавят с още поне 1 седмица.
  3. Има хора, които следят какво се продава в OLX и ако забележат, че нещо върви започват и те да търсят откъде могат да го внасят. В рамките на 2 месеца вече беше пълно със същите обувки, които аз продавах и това много свали цената и евентуално уби печалбата ми.

  Предимства:
  1. Аз лично продавах Yeezy Boost (серията на Kanye West) и по това време нямаше много налични в България. В рамките на няколко месеца имах добри печалби, но както споменах по-горе бързо се напълни OLX с други такива.

  Надявам се да съм помогнал. :)
   
  #2

Сподели Страницата